Het was zover, de eerste keer een hele dag op locatie voor een team-paardencoaching met paardencollega Kim. Wat had ik er zin in!

Met enthousiasme en een beetje gezonde spanning begonnen we aan deze dag. Van tevoren een plan van aanpak gemaakt, materialen ingepakt, Kim geladen. En een hele fijne hulp en fotograaf mee. Namelijk, mijn eigen dochter Rozemarijn.

De coachees van deze dag, een team enthousiaste dames werkzaam voor gemeente Apeldoorn, wisten niet dat ze een workshop paardencoaching gingen doen. Ze hadden een teamdag met als doel: ontspannen samenzijn, verbinden en gezelligheid.

We zijn begonnen met het hele team. Eerst maar eens vertellen wat paardencoaching nou eigenlijk is. Toen de eerste gezamenlijke opdracht. Zo kwamen er al snel verhalen los, waar ze met elkaar over konden praten. De groep werd opgesplitst in twee groepen en de eersten gingen met mij mee naar buiten. Kim stond rustig in de paddock te wachten. Ze was nog even lekker geknuffeld en gepoetst door mijn dochter.

De coachees gingen aan de gang met elkaar. Verbinden, lachen, verbazen, observeren, uit je comfort-zone stappen, in beweging komen en ook stilstaan. Het bleek nog knap lastig te zijn. Om echt in verbinding te blijven met elkaar, duidelijk werd hoe dun de lijn is om echt met elkaar verbonden te blijven. En hoe snel een ieder weer op zichzelf terugvalt. Maar ook hoe mooi het was dat iedereen haar eigen persoonlijkheid liet zien.

Wat was het een feestje om deze groep dames te mogen coachen. Er is veel gelachen en de sfeer was open en ontspannen.

(Foto’s zijn gemaakt door Rozemarijn Arends Fotografie)

Laat een reactie achter