Paardencoaching

Heb je moeite om bij je emoties te komen?
Wil je echt even tijd voor jezelf?

Heb je iets traumatisch meegemaakt?
Voel je je niet in balans?

Gaat het privé niet zo lekker?
Loop je op je werk tegen zaken aan?

Heb je twijfels die je in de weg staan?
Wil je weten wat je kracht, valkuil, uitdaging en allergie is?

Wat is paardencoaching?

Paarden communiceren door lichaamstaal te lezen. Niet alleen van andere paarden in de kudde, maar ook bij mensen. Hier reageren zij op; ze spiegelen emoties en lichaamstaal. Tijdens een paardencoachingssessie vertaal ik de signalen die het paard afgeeft, waardoor je handvatten krijgt om mee aan de slag te gaan.

Paardencoaching is een manier om inzicht te krijgen in jezelf, om zo tot verandering te komen. Deze verandering kan op werkgebied zijn, om erachter te komen wat jou energie geeft of om meer zelfvertrouwen te krijgen. Het kan ook op persoonlijk of relationeel vlak zijn, wanneer je merkt dat er een disbalans is. Ook op emotioneel vlak, bij bijvoorbeeld het verwerken van trauma of een burnout, kan paardencoaching hulp bieden.

Bij paardencoaching zit je niet op het paard, maar vorm je een kudde met het paard. Het is dus geen paardrijden, maar samenwerken en communiceren met het paard.

ruitercoaching video-opname
ruitercoaching in de bak met hulpmiddelen

Opbouw van een paardencoachingssessie

Intake
Voorafgaand aan de eerste sessie hebben we telefonisch contact, zodat ik iets meer te weten kom over met wie ik de sessie ga doen. Daarnaast geef ik uitleg over hoe paardencoaching in zijn werk gaat.

Tijdens de sessie

  • Voorbespreking - We gaan hierbij verder in op de intake of, indien van toepassing, op een eerdere sessie.
  • Sessie - Vervolgens gaan we samen naar het paard/paarden waarmee je aan het werk gaat. De sessie kan direct of indirect met het paard zijn.
  • Nabespreking - Aan het eind van de sessie bespreken we na welke inzichten je hebt gekregen en op welke manier je deze in de praktijk kunt toepassen. Ook vul je een inzichtenkaart in, zodat je op een later moment kunt terugkijken naar wat je tijdens de sessie hebt geleerd.

Soorten coachsessies

Individueel

Je gaat zelf, met ondersteuning van mij, direct of indirect aan het werk met een of meerdere paarden uit de kudde.

Duosessie

Samen met je partner, kind, vriend, vriendin, collega. Jullie gaan direct of indirect aan het werk met een of meerdere paarden uit de kudde.

Jeugd

Samen met de jongere ga ik samen met een van de paarden aan het werk.

Team

Ontdek samen met je collega’s wie welke positie in het team inneemt, wat elkaars krachten en/of valkuilen zijn, hoe jullie samenwerking is en wat daar beter in zou kunnen of wat juist goed gaat. Tijdens een teamsessie gaan jullie met elkaar en de paarden aan het werk.

Bekijk de tarieven

Nieuwsgierig geworden?

Bel, app of mail voor meer informatie.

Locatie

Me-time Paardencoaching en begeleiding
Enkweg 60
7383 CX Voorst

Aangesloten bij: