Ervaringen

"Mijn ervaring met Marcella’s Me-time Paardencoaching was werkelijk uniek. Vanaf het eerste moment voelde ik een bijzondere connectie, ondanks de initiële spanning. Marcella wist op een professionele wijze vertrouwen te scheppen, waardoor ik mij volledig op mijn gemak voelde. De interactie met Kim, het paard, was opmerkelijk verhelderend. Het was alsof Kim een spiegel voorhield, die niet alleen mijn handelen en benaderingen weerspiegelde, maar me tevens inzichten gaf in hoe ik dingen anders kon aanpakken. Deze sessie was meer dan een coaching; het was een waardevolle reis naar zelfinzicht. Ik raad Marcella’s Me-time Paardencoaching zeer aan aan iedereen die op zoek is naar diepe, persoonlijke groei op een buitengewoon empathische en effectieve wijze."

~Coachee (Paardencoaching)

"Mijn ervaring met jou als coach heb ik als zeer positief ervaren. Tijdens de coachingssessie met jouw paarden heb ik vooral veel inzicht in mijzelf gekregen en ben ik me bewuster geworden van mijn houding ten opzichte van mens en dier. Het coachen onder het zadel zorgt vooral voor bewustwording van de soms onbewuste spanning in mijn lichaam. Het is dan fijn dat iemand dat signaleert en de spanning daardoor kan afvloeien. Ook mijn ademhaling zit vaak hoger dan waar ik me bewust van ben. Daarnaast vind ik een eye-opener: het rijden met weinig of geen teugeldruk. Het voelt voor mij letterlijk als leren loslaten. Super leerzaam dus allemaal!"

~Ruiter (Ruitercoaching)

"Mijn dochter was de gelukkige dame die deze les almp mocht ervaren. Ik heb haar nog nooit zo lang geconcentreerd opdrachten zien uitvoeren. En dat terwijl het zelfs rekenen betrof.

Het werken met Shetlander Kim vond mijn dochter geweldig. Het enthousiasme van Marcella werkte ook aanstekelijk. Ze hadden duidelijk veel plezier met elkaar. Mijn dochter werd echt intrinsiek gemotiveerd om ook thuis met rekenen te oefenen.

Vol verhalen en enthousiasme kwam ze thuis waarna ze als een blok in slaap viel. Ook een fijne bijkomstigheid voor een meisje wat vaak heel onrustig slaapt.

Dank Marcella en Kim! Wij komen zeker terug."

~Ouder ALMP-leerling

"Ik voel me moe, maar ook meer rustig en gecentreerd dan voor de ontmoeting met Kim. Dank je wel. 🙏"

~Coachee (Paardencoaching)

"Dank voor de coachsessie. Ik heb geen andere dingen opgemerkt als waar ik vrijdag bewuster achter kwam. Zelf de leiding nemen en niet afwachten. Met de keuze volledig terug naar de dialyse ga ik verder mee aan de slag."

~Coachee (Paardencoaching)

"Ik vind het paardrijden bij Marcella heel leuk. Paardrijden bij Marcella voelt heel fijn omdat ik niet het paard pijn doe omdat ik wil dat hij iets gaat doen. Dus paardrijden bij Marcella is heel vriendelijk voor het paard. Marcella legt altijd goed uit waarom je iets moet doen, dit is heel interessant."

~Ruiter (Ruitercoaching)

"Onze dochter liep vast in het onderhouden van sociale contacten, voelde zich niet begrepen en daardoor kwam er vaak ruzie in vriendschappen. Op zoek naar een passende coaching kwam ik bij Marcella terecht. Dit omdat onze dochter graag in beweging is en graag met paarden bezig is. Na telefonisch contact te hebben gehad met Marcella en de hulpvraag van onze dochter voorgelegd te hebben hadden we een kennismaking. Onze dochter voelde zich gelijk op haar gemak en begrepen door Marcella. Deze weg heeft ze samen met shetlander Kim bewandeld. En wat was het een mooi en leerzaam proces voor onze dochter. De weg om gevoelens te herkennen en het leren omgaan met deze gevoelens. En ook het uiten van haar gevoelens naar deze vriendschappen. We zijn nu bijna klaar met haar coachingssessies en we zien merkbaar verschil in haar gedrag ten opzichte van sociale contacten. Onze dochter vindt het erg jammer dat binnenkort alweer de laatste sessie is."

~Coachee (Paardencoaching)

"Mijn dochter gaat tweewekelijks naar Marcella. Het is haar te doen om het paardrijden, maar ze leert zoveel meer dan alleen maar rijden. Door te spiegelen en na te moeten denken hoe je het best kunt samenwerken met je paard, leert ze om goed naar binnen te kijken. Ik zie haar groeien en steeds meer 'volwassen' en verantwoordelijk met dingen omgaan. En vooral zonder oordeel, maar observerend en accepterend."

~Ruiter (Ruitercoaching)

"Kim (het kleine paardje) en Marcella lieten mij zien dat ik mij op de ander richt in plaats van zelf te voelen wat ik wil. Als ik ineens wel de leiding neem blijkt dat dat niet echt van binnen uit, mijn gevoel, komt maar uit mijn hoofd. En dit binnen een kleine mini-sessie, dus ik kreeg heel snel al veel waardevolle informatie. Toen ik, toch ook al weer snel, echt bij mezelf was en ontspannen had het grote paard Jelske zich ook bij ons gevoegd. Zij gaf ook aan met haar houding dat er nu ontspanning was. Zo mooi zichtbaar via de paarden. Marcella coacht zorgzaam, hartelijk en helder waardoor je er echt wat aan hebt."

~Coachee (Paardencoaching)

"Ik heb Marcella een aantal keer aan het werk gezien met en zonder haar paarden, in contact met cliënten. Wat opvalt is haar natuurlijke manier van contact maken zodat ze iedereen, ongeacht hun beperking, op hun gemak stelt en een veilige bedding geeft als uitgangspunt voor coaching of andere ondersteuning. Ik kan haar als begeleider zeer aanbevelen."

~Coachee (Paardencoaching)

"Door verschillende gebeurtenissen zijn mijn paard en ik het vertrouwen in onszelf en elkaar kwijtgeraakt. Marcella helpt ons dit weer terug te vinden. In de lessen gaan we helemaal terug naar de basis, om zo weer te leren luisteren naar elkaar. De lessen worden rustig opgebouwd, waarbij rekening wordt gehouden met ruiter en paard. Afhankelijk van de wensen wordt de focus in de les aangebracht zonder het langetermijndoel uit het oog te verliezen. Voor mij is dit super waardevol! Op deze manier leer ik te voelen wat er onder mij gebeurt en hoe ik het beste kan communiceren. Hierdoor groeit het vertrouwen weer in onszelf en in elkaar."

~Ruiter (Ruitercoaching)

"Ik wil je bedanken voor de eerste les. Het was voor mij super fijn dat er iemand op mij let en mij probeert te helpen in oplossingen. Toen je weg was was ik nog een beetje in de wolken over hoe het ging. Ik hoop dat we zo verder kunnen groeien."

~Ruiter (Ruitercoaching)

"Dank je voor de filmpjes. Dat is leuk om terug te zien. Ik ben zo blij met hoe het gegaan is. Ik was er vanuit gegaan dat ik het moest opbouwen in verband met de spanning. Maar het gevoel was net zo goed als afgelopen woensdag."

~Ruiter (Ruitercoaching)

"Onwijs leerzame les van Marcella! Ik had mijn nieuwe Arabofries Fenna mee naar een les van Marcella met als doel werken aan onze gezamenlijke spanning, het afvloeien daarvan. Een voorbereiding voor onze eerste wedstrijd. Marcella stelde fijne vragen en liet mij bewust worden van mijn energie en mijn doel in een oefening. Ik heb fijn geleerd hoe ik mijn eigen lijf kan checken en energie met Fenna kan afstemmen. Ik heb Marcella's tips kunnen toepassen met lostijden en in de proeven met fantastisch resultaat. Ik ben erg trots op ons en raad zeker een les aan."

~Ruiter (Ruitercoaching)

"Mijn ervaring over de eerste les is heel positief. Ik had er van tevoren een heel ander idee over. Nooit gedacht dat het een uurtje oefenen met het krukje en mee lopen aan de teugel zou worden. Maar eigenlijk heel begrijpelijk dat de basis eerst goed moet zijn. Van jou weer een hele andere kijk op alles gekregen en dat vind ik ontzettend leuk. Het lijkt mij echt een mooie uitdaging om op een andere manier te leren kijken naar jezelf en naar je paard. Ik vind ook dat je dat op een hele rustige en prettige manier doet. Ik verheug me op de volgende les."

~Ruiter (Ruitercoaching)

"Dank voor de sessie vanochtend ! Vond t wel spannend.. naast en zo dichtbij een paard te staan. Bijzondere gewaarwording hoe een paard je kan "lezen". Ik heb voor mezelf een soort mindmap gemaakt van de dingen die we vanochtend hebben gedaan/besproken."

~Coachee (Paardencoaching)

"Dank voor de sessie vanochtend ! Vond t wel spannend.. naast en zo dichtbij een paard te staan. Bijzondere gewaarwording hoe een paard je kan "lezen". Ik heb voor mezelf een soort mindmap gemaakt van de dingen die we vanochtend hebben gedaan/besproken."

~Coachee

"Ik heb maandag thuis gereden en we gingen als een malle :). Echt super fijn gereden, zelfs wat wijken meegenomen. Paar pasjes maar, vooral voor de afwisseling. Ik heb zin in morgen!"

~Ruiter (Ruitercoaching)

"Ik ben heel blij met de coaching van gisteren. Naast alles wat we al bespraken en ik heb opgeschreven kan ik het contact met Jelske en haar nabijheid nog navoelen, heel steunend is dat! Nogmaals dank aan jou en dank jullie 🐎😉 wel! 🙏🏻🍀 Ik ben ook heel blij met jouw manier van begeleiding! Ik wil zeker nog een keer vervolgen, maar ga nu eerst het vele dat nu naar boven kwam ruimte geven. Vanzelf blijkt wel wanneer een volgende afspraak weer fijn is."

~Coachee (Paardencoaching)

"Wij ervaren Marcella als een warme vrouw met veel (zelf)kennis en daadkracht. Ze is breed geschoold met veel werkervaring. Ze werkt met een mooie combinatie van gevoel en kennis en brengt een schat aan eigen ervaring mee. We zien onze dochter groeien onder haar aandacht."

~Coachee (Paardencoaching)

"Gister heb ik iets nieuws geleerd: coaching samen met paarden. Het werd een prachtige beleving met bijzondere inzichten. Rust kan zo veel brengen. Met dank aan Me-time Paardencoaching."

~Coachee (Paardencoaching)

"Ik onthoud me van de onnodige geen zin in dingen vandaag 😊"

~Coachee (Paardencoaching)

Nieuwsgierig geworden?

Bel, app of mail voor meer informatie.

Locatie

Me-time Paardencoaching en begeleiding
Enkweg 60
7383 CX Voorst

Aangesloten bij: