Anders Leren Met Paarden

Loopt jouw kind vast op school?
Lopen zijn/haar resultaten achter?

Heeft het last van faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen
en/of gedragsproblemen?

Past de manier waarop school lesstof aanbiedt
niet bij de leerstijl van jouw kind?

Wil je jouw kind laten ontdekken dat hij/zij kan leren?
Zodat hij/zij weer met plezier naar school gaat?

Wat is Anders Leren Met Paarden (ALMP)?

Anders Leren Met Paarden (ALMP) is een manier van coaching, waarbij zowel het opnemen van lesstof (cognitieve coaching) als sociaal-emotionele factoren centraal staan. Kinderen kunnen tijdens een sessie op hun eigen manier leren, met visuele hulpmiddelen, waardoor hun schoolresultaten verbeteren en ze weer plezier in het leren krijgen.

In de methode maken we gebruik van paarden. Dit heeft 4 voordelen:

  1. Paarden zorgen voor een gevoel van veiligheid. Een kind kan dus vanuit ontspanning gaan leren. Doordat een paard spiegelt hoe het kind zich voelt kan ik als coach nog betere begeleiding geven.
  2. De beweging van het paard zorgt dat het kind meer verbindingen legt tussen hersencellen. Hierdoor kan informatie sneller worden opgeslagen.
  3. We zijn buiten aan het leren. Dit voelt als buitenspelen. Ook krijgt het kind meer zuurstof dan wanneer we binnen zouden leren en zijn er minder prikkels dan in een klaslokaal.
  4. We combineren meerdere leermethoden en stijlen op en naast het paard. Dit zal een kind langer onthouden dan een leermethode in de klas. Het heeft daardoor meer effect.
Voordelen van methode Anders Leren Met Paarden
Anders Leren Met Paarden - lesmethode

Opbouw van een les

Intake
Voorafgaand aan de eerste les hebben we telefonisch contact. Hierbij bespreken we waar jouw kind tegenaan loopt. Ook vertel ik je meer over deze lesmethode.

Tijdens de les

  • Voorbespreking - We beginnen met een gesprekje aan tafel. Vervolgens gaan we oefenen. Eerst zonder paard en later wordt het paard er direct of indirect bij betrokken.
  • Aan het werk - In de rijbak gaan we aan de slag met allerlei schoolse vaardigheden, zoals spelling, werkwoordspelling, optellen/aftrekken, klokkijken (analoog en digitaal), tafels, lezen en mindset. Door het visueel te maken krijgt het kind er meer beeld bij. We maken het paard klaar en doen een paar korte oefeningen voor de hersenen. Zo kunnen de linker- en rechter hersenhelft goed gaan samenwerken. De lesstof wordt vervolgens in beweging én visueel aangeboden. Dit kan naast of op het paard.
  • Nabespreking - We praten na over de ervaringen tijdens de les. Om thuis verder te kunnen werken aan de lesstof geef ik spelletjes en oefeningen mee. Hier kunnen jullie samen mee aan de slag. Zo kan het kind een achterstand wegwerken en meer zelfvertrouwen opbouwen.

Bekijk de tarieven

Anders Leren Met Paarden

Nieuwsgierig geworden?

Bel, app of mail voor meer informatie.

Locatie

Me-time Paardencoaching en begeleiding
Enkweg 60
7383 CX Voorst

Aangesloten bij: